maanantai 7. syyskuuta 2009

Paluu arkeen ja pitkä viikonloppu

Olen nyt ollut täällä Boonessa kolme viikkoa ja viimeisetkin lomailufiilikset alkavat olla tiessään. Kurssit käynnistyivät kaksi viikkoa sitten, mutta ensimmäinen viikko oli vielä sellaista kurssien esittelyä ja johdatusta aiheisiin. Viime viikolla luennot alkoivat pyöriä normaalisti, minkä myötä viimeistään tajusin oikeasti asuvani ja eläväni nyt täällä. Minulla on viisi kurssia ja syksyn lukujärjestys näyttää seuraavalta:

Maanantai ja keskiviikko:
3:30-4:45 pm Consumer Behavior

Tiistai ja torstai:
9:30-10:45 am Business to Business Marketing
12:30-1:45 pm Principles of Risk Management and Insurance
2:00-3:15 pm International Marketing
3:30-4:45 pm English for Internationals

Perjantait ovat siis vapaita ja maanantaisin ja keskiviikkoisin minulla on vain yksi luento. Aika moni saattaisi olla kateellinen tästä lukujärjestyksestä, mutta todellisuudessa opiskelu ei ole niin helppoa kuin mitä lukujärjestyksestä voisi päätellä. Meille nimittäin kerrottiin, että yhtä luentotuntia kohden tulisi tehdä kaksi tuntia töitä kotona. En tiedä, tuleeko sentään ihan niin paljoa opiskeltua, mutta täkäläinen systeemi on kyllä tietyssä mielessä työläämpi kuin suomalainen. Suomessa kurssin suorittamiseen riittää usein lopputentin läpäisy, mutta täällä töitä tehdään koko kurssin ajan. Esimerkiksi Consumer Behavior -kurssilla on tiedossa 6 x quiz (luultavasti monivalintoja) ja 3 x exam (hieman laajempi, sisältänee myös esseen/esseitä). Toisaalta on ihan hyväkin, ettei lukemista voi lykätä viimeiselle viikolle ennen tenttejä. Kaikkien testien ja kokeiden lisäksi kursseillani on mm. palautettavia kotitöitä, case-keskusteluja ja muutama isompi projekti.

Havahduin itse tämän syksyn työmäärään viime viikolla ja niinpä viikonloppuna oli tarkoitus opiskella ahkerasti. Noh, kovin ahkerasti ei tullut luettua, kun lauantaina piti katsoa kauden ekaa football-peliä sekä viettää yhden vaihtarin synttäreitä ja sunnuntaina olin veneilemässä "host-perheen" tyttären ja hänen kavereidensa kanssa sekä viettämässä iltaa tyttöporukalla. Onneksi tänään oli Labor Day (=vapaapäivä) ja sain luettua edes kahden kurssin kirjoista tähän mennessä käsitellyt luvut.

Lauantaina oli tosiaan ASU:n futisjoukkueen tämän kauden ensimmäinen peli. Futiksella tarkoitan amerikkalaista jalkapalloa, joka on täällä huomattavasti eurooppalaista jalkapalloa (soccer) seuratumpi urheilulaji. Jenkeissä yliopistoilla on omat edustusjoukkueensa ja yliopistosarjat ovat hyvinkin korkeatasoisia. ASU:n jenkkifutisjoukkue on koko kaupungin ylpeys eikä aivan turhaan. Joukkue nimittäin voitti oman sarjansa mestaruuden kolmena vuonna peräkkäin (2005-2007). Käsittääkseni sarjataso määräytyy mm. sen mukaan, kuinka paljon stadionille mahtuu katsojia ja kuinka monelle pelaajalle voidaan myöntää täysi stipendi kattamaan kaikki opiskelun kustannukset. ASU tuskin on kovin korkealla sarjatasolla, koska kyseessä on kuitenkin melko pieni yliopisto. Siitä huolimatta stadionille mahtuu yli 20 000 ihmistä ja tarvittaessa enemmänkin. Kauden ensimmäinen ottelu oli vieraspeli, joten sitä katsottiin televisiosta. Vastassa oli etukäteen paremmaksi arvioitu joukkue ja siihen nähden 29-24 tappio olikin varsin hyvä suoritus. Ensi lauantaina on vuorossa ensimmäinen kotipeli ja olen siitä jo nyt aivan fiiliksissä!

Lauantaina illalla juhlitiin yhden vaihtarin synttäreitä, sillä hän täytti 21 vuotta ja saa nyt siis juoda alkoholia myös täällä Amerikassa. Itse jaksoin juhlia vain yhteen asti, kun edellinen ilta oli mennyt pitkäksi kotibileiden ansiosta. Sunnuntaina pääsin käymään Tennesseen osavaltiossa, koska "host-perheellä" on siellä vene eräällä järvellä. Tarkoitus oli viettää pitkä päivä järvellä uiden ja rentoutuen, mutta veneen moottori ei sitten suostunutkaan käynnistymään enää ensimmäisen uintipysähdyksen jälkeen. Onneksi emme olleet kovin kaukana lähtöpaikasta ja ohiajaneen veneen kuljettaja suostui hinaamaan meidät takaisin. Illalla kokoonnuimme vielä tyttöporukalla viettämään iltaa. Juttelemisen ja herkuttelun lisäksi jemeniläinen tyttö, jonka luona olimme, yritti opettaa meille itämaista tanssia ja kuuntelutti meillä musiikkia omasta kultturistaan. Olen kyllä iloinen, että saan täällä tutustua ihmisiin eri kulttuureista, koska Suomessa olen pikemminkin vältellyt kansainvälistä seuraa kuin hakeutunut siihen. Oli myös hauska huomata, että yhtä kiinalaista ja yhtä ranskalaista lukuun ottamatta suunnilleen koko porukka osasi ulkoa Backstreet Boysien I Want It That Way -biisin. :D

Tänään olenkin sitten opiskellut käytännössä koko päivän. Kolmen aikoihin kävin hakemassa kampuksen ainoasta avoinna olevasta ruokapaikasta kasvishampparin lounaaksi (vaihtoehdot näin juhlapäivänä olivat todellakin vähissä) ja illalla sain kuin sainkin raahattua itseni lenkille. Kalenteri näyttää melko täydeltä etenkin seuraavan kolmen päivän osalta, mutta sehän vain tosiaan todistaa sen, että arkeni täällä on lähtenyt pyörimään mukavasti ja yhtä kiireisesti kuin Suomessakin. Toivottavasti teillä kaikilla siellä Suomessa on kesän (ja välivuosien) jälkeinen opiskelurytmiin totuttelu sujunut yhtä hyvin! Ollaan yhteyksissä! <3

4 kommenttia:

  1. Oma elämä kuulostaa tylsältä kun tätä lukee :)
    Älä anna opiskelujen stressata liikaa, muista myös juhlia ;) Vaiks niin olet kyllä tainut tehnytkin ihan kiitettävästi!

    VastaaPoista
  2. Sullahan on melkeen enemmän opiskelua siellä kun mulla täällä :) Mä odotan että tuut sieltä kotiin ja sit tuut mun kanssa yo-pump tunneille ja muihin jumppiin, tylsä käydä yksin ;)

    VastaaPoista
  3. Jenna: Oon tosi huono olemaan stressaamatta koulujutuista, mutta aion kyllä yrittää parhaani. Onneksi mulla pitäsi olla varaa pudottaa yksi kurssi pois, jos tarvitsee. :) Onhan täällä muutamat bileet ollu, mutta itse olen ottanut aika rauhallisesti. Täytyy varmaan irrotella ens viikonloppuna enemmän. :D

    Riikka: Tuun ehdottomasti sun kanssa noihin jumppiin sit keväällä. Tulee varmasti käytyä useammin kun ei tarvitse yksin mennä. :)

    VastaaPoista
  4. Mekin ollaan tänään menossa hieman juhlimaan Salossa, mutta tuntuu koko ajan siltä että jotain puuttu (ja niin puuttuukin) kun sä et oo täällä!!

    VastaaPoista