tiistai 22. syyskuuta 2009

Sataa, sataa, ropisee..

En ole vielä tainnut kertoa kovin paljoa Boonen säästä, joten tähän alkuun saatte pikaisen yleiskuvauksen ensimmäisten viikkojen aikaisista säätiloista. Ensimmäisen kuukauden aikana yllätyin siitä, kuinka lämmintä täällä oli. Lämpömittaria minulla ei ole käytössä, mutta arvioisin, että kuumimpina päivinä lämpötila oli vähintäänkin hellelukemissa. Huoneessani on erittäin tehokas ilmastointi, minkä takia tuli muutaman kerran lähdettyä shortsikelissä liikkeelle farkut jalassa. Nykyään katson päivän säätiedotteen netistä ja/tai kurkin ikkunasta, millaisessa asussa ihmiset ulkona liikkuvat. Lämpötilojen hahmottamista vaikeuttaa se, että jenkit käyttävät Fahrenheit-asteita, joita ei ihan päässälaskulla voi Celsiuksiksi muuntaa. Aika nopeasti täällä kuitenkin oppii, että lähemmäs 80 astetta merkitsee hellettä jne.

Jo ensimmäisinä viikkoina huomasin, että säätila vaihtuu täällä melko nopeasti ja saman päivän aikana voi vuorotella auringonpaiste ja sade moneenkin otteeseen. Nykyään kannankin mukanani aina sateenvarjoa. Suomesta lähtiessäni olin jo päättänyt jättää sateenvarjon pakkaamatta, mutta onneksi äiti antoi viime hetkillä mukaani pieneen tilaan mahtuvan Muumi-sateenvarjon. :) Kyseinen sateenvarjo sopii muuten loistavasti yhteen tänään ostamieni kumisaappaiden kanssa! Eräs hollantilainen vaihtari oli tilannut itselleen Amazon.comista kumisaappaat ja postitusepäselvyyksien vuoksi joutui uusimaan tilauksen. Loppujen lopuksi ensimmäinenkin tilaus tuli kuitenkin perille ja niinpä hänellä oli kaksi paria samanlaisia kumisaappaita. Satuin törmäämään tähän tyttöön, kun hän oli hakemassa jälkimmäistä paria postista ja hän tarjosi niitä minulle. Vaikka saappaat ovat hiukan isot minulle, päätin ostaa ne, koska ne ovat kumisaappaiksi todella hienot, hinta ei ollut paha (noin 25 dollaria + postituskulut noin 5 dollaria eli yhteensä vain hiukan yli 20 euroa) ja säästyin vaivalta, jonka kumisaappaiden ostaminen täältä Boonesta olisi vaatinut.


Kumisaappaat tulevat tarpeeseen, sillä viime aikoina on satanut lähes jatkuvasti. Onnistuin käymään koko viime viikon aikana ehkä kolmesti ulkona ilman että piti avata sateenvarjoa. Tänään näkyi pilkahdus Auringosta ensimmäisen kerran kahdeksaan päivään, mutta valitettavasti loppuviikoksi on taas luvassa tummia pilviä ja sadetta. Päivälämpötilat pyörivät onneksi edelleen lähellä 20 Celsius-astetta, joten palella ei ulkona vielä tarvitse. Kaikki paikalliset kyllä varoittelevat, että lokakuun puolivälin paikkeilla sää alkaa sitten kylmetä kunnolla ja tuulen- ja vedenpitävä takki olisi kuulemma hyvä olla olemassa. Tosin minulle useimmat toteavat siihen perään, että suomalaisena taidat olla tottunut siihen.. ;) Ajattelin silti hommata kunnon vedenpitävän syystakin, jos sellainen jostain löytyy kohtuullisen halvalla.
Viime viikon sadesää oli kyllä sikäli otollinen, että minulla oli viime keskiviikkona ja tortaina ensimmäiset kokeet täällä. Eipähän ainakaan tehnyt mieli lähteä ulos pänttäämisen sijaan. Tarkoituksenani oli ottaa koulunkäynti täällä rennosti, mutta tenttejä edeltävät päivät menivät kyllä silti tiiviisti opiskellessa.. Stressaaminen onneksi kannatti, sillä sain tänään takaisin kokeista suuremman ja pisteeni olivat 96/100. 50:stä monivalinnasta meni siis vain kaksi väärin, vaikka koe ei ollut edes erityisen helppo! :) Toinen koe oli pikemminkin vain testi (25 monivalintakysymystä) ja sen verran helppo, että sain luultavasti lähes kaikki oikein. Seuraavat kokeet ovat ensi viikolla ja nyt ainakin tiedän, että niiden läpäisemiseminen onnistuu pienemmälläkin vaivalla.

Viime viikosta voisi myös mainita lauantaina tehdyn shopping-reissun. Boonesta ei montaa kauppaa löydy, joten pari saksalaista oli päättänyt vuokrata auton ja lähteä ostoksille lähimpään paikkaan, josta löytyy kunnon mall (=ostoskeskus). Kovin lähellä tuo paikka (Winston-Salem) ei kyllä sijaitse, sillä ajomatka sinne kesti 1,5 tuntia, mutta mall oli sitten sitäkin suurempi. Minä todistin taas kerran olevani ehkä maailman huonoin shoppailija, sillä päädyin ostamaan vain kaksi paitaa ja vyön (kaikki Forever 21:sta). Ensi kerralla aion ehdottomasti suunnitella ostoslistan etukäteen, jotta osaan suunnata huomioni niihin vaatteisiin, joita eniten tarvitsen. Muut kyllä shoppailivat sitten koko ajomatkan edestä. Paluumatkalla käytiin vielä ruokakaupassa, kun kerrankin oli auto helpottamassa tavaroiden kuljetusta. Siinä vaiheessa kello oli jo kymmenen illalla, mutta mitään ongelmaa ei ollut, sillä ruokakaupat ovat täällä aivan yleisesti auki iltamyöhään asti. Puolenyön paikkeilla piti vielä kävellä vuokraamolta takaisin kotiin LLC:lle, joten kokonaisuudessaan päivä oli pitkä ja melkoisen rankka. Sunnuntaina oli onneksi aikaa nukkua pitkään ja valmistautua rauhassa uuteen kouluviikkoon.

Tänään yllätyin melkoisesti Principles of Risk Management and Insurance -kurssin tunnilla, sillä meille tarjottiin siellä pitsaa! Varsinaista opetusta ei ollut ollenkaan, vaan tunti koostui pitsatarjoilusta, kahden opiskelijan lyhyestä mainospuheesta liittyen vakuutusalan opiskelijoille suunnatuun toimintaan ja kokeiden palautuksesta. Harmi vain että pitsa oli sellaista amerikkalaista rasvasta tirisevää pitsaa makuvaihtoehtoina pepperoni ja juusto, jotka eivät todellakaan kuulu suosikkeihini.. Harkitsin jopa etten ottaisi pitsaa lainkaan, mutta en sitten kehdannut olla ainoana ottamatta. Onneksi täällä on rasvaisen ruuan vastapainona hyvät kuntoilumahdollisuudet ja juoksumatolla voi lenkkeillä myös sadepäivinä!

3 kommenttia:

  1. Aaaaaaahhhhh, Forever 21 <3<3<3 Mä oon muuten kans ollut Winston-Salemissa, mutta mun mielestä me tehtiin siellä vaan joku vanhankaupungin kierros...

    Johtuuko se niistä vuorista että siellä on noin sateista? Mun mielestä joku juuri Charlottesta valitteli että siellä tarvittaisiin kipeästi vettä. (mä muuten harrastan myös tota ikkunasta sään katsomista, täällä vain ihmiset valitettavasti pukeutuu niin sekalaisesti ettei siitä oikein osaa arvata mitään - eilenkin monilla oli takit ja kaulahuivit vaikka lämmintä oli varmaan +25!)

    terkkuja Ranskasta
    -Anna

    VastaaPoista
  2. mmmm Forever 21 <3 Oon kuolannut niiden verkkokauppaa!

    Hyvä että sujuu koulu noin hyvin, tai siis TOSI hyvin. Jatka samaa malliin ja pidä suomalaisten mainetta yllä!

    VastaaPoista
  3. Anna: Mä sit taas näin Winston-Salemista vaan sen ostoskeskuksen.. :D Oikeastaan saan kiittää sua noista vähistäkin ostoksista, sillä sun mainostuksen ansiosta osasin suunnata ostoskeskuksessa Forever 21 -liikkeeseen ja varata sille riittävästi aikaa. :)

    Juu, vuoret kai sen sateisuuden aiheuttaa. Ilmeisesti sadepilvet siis vain ylittävät Charlotten ja satavat sitten täällä..

    Jenna: Mun täytyy varmaan kans tyytyä nyt tohon verkkokauppaan, kun en yhtään tiedä, milloin pääsen liikkeeseen seuraavan kerran. :)

    VastaaPoista