perjantai 28. elokuuta 2009

Baseball-pelissä







Kesken pelin alkoi sataa, minkä takia yleisö on poistumassa alimmilta penkkiriveiltä katoksen alle.

Viime lauantaina olin katsomassa baseball-peliä ensimmäistä kertaa elämässäni! Sitä ennen en ollut nähnyt lajia oikeastaan edes tv:stä. Koska pidän melkeinpä kaikenlaisen urheilun seuraamisesta, ilmoittauduin International Officen järjestämälle retkelle heti, kun kuulin siitä. Peli oli Hickoryssä, joka sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Boonesta. Kyseessä ei ollut mikään aivan huipputason ottelu, sillä Hickory Crawdads pelaa jossakin muutaman osavaltion käsittävässä sarjassa. Mutta Suomeen verrattunahan sekin on jo paljon, koska pelkästään Pohjois-Carolinassa on pitkälti yli kahdeksan miljoonaa asukasta.
Katsojien joukossa oli yllättävän paljon perheitä ja sainkin sen vaikutelman, että baseball-peliin mennään itse pelin seuraamisen lisäksi viettämään iltaa perheen ja/tai ystävien kanssa. Seura onkin tarpeen, sillä pelit kestävät tyypillisesti useamman tunnin. Me kyllästyimme jossakin seitsemännen vuoron (inning) paikkeilla, kun peliä oli kestänyt kaksi ja puoli tuntia. Yhteensä vuoroja on yhdeksän (tasatilanteessa enemmänkin), joten peli olisi kestänyt vielä vähintään tunnin ja niinpä päätimme lähteä takaisin Booneen viettämään iltaa. Itse olisin vielä voinut jäädä hiukan pidemmäksikin aikaa, vaikka olin ennen peliä ehtinyt perehtyä baseballin sääntöihin vain pikaisesti ja niinpä en kaikista pelin hienouksista päässyt aivan selville. Kaiken kaikkiaan joka tapauksessa kokemisen arvoinen reissu!

Myös peliä seurannut illanvietto oli kokemisen arvoinen. Puolisen tuntia bileiden alkamisen jälkeen paikallinen poliisi tuli nimittäin lopettamaan bileemme, jotka pidettiin erään amerikkalaisen pienessä asunnossa. Ilmeisesti syynä oli se, että asunnossa olisi saanut olla vain nelisen henkeä kerrallaan, joten määrä ylittyi ainakin viisinkertaisesti. Asunnon haltijalle rapsahti illanvietosta parin sadan dollarin sakko, jonka maksamiseen useimmat bileissä olleet kuitenkin vapaaehtoisesti osallistuivat. Pääsimme myös jatkamaan bileitä toisessa paikassa, joten ei ilta ihan täysi pannukakku ollut.

2 kommenttia: