perjantai 14. elokuuta 2009

Lähtöviikon askareita

Maanantain jälkeenkin tämä viikko on ollut hyvin kiireinen niin kuin olettaa saattoi. Tosin tiistai taisi vielä kulua enemmän ajatustyön kuin konkereettisen tekemisen parissa. Tai no, mittailin minä matkalaukkuja ja pohdin, kuinka suuren uskallan ottaa. Liian isosta laukusta voi nimittäin tulla 125 dollarin sakot.. Meillä olisi ollut iso ja kevyt laukku, jolla isäni ja veljeni toivat Rock Band -pelin jenkeistä viime kesänä, mutta sen pituus+leveys+korkeus ylitti maksimimitat yli kymmenellä sentillä. Sitä ei siis saisi pakata ainakaan liian täyteen. Siksi päädyin lopulta kovapintaiseen lentolaukkuun, joka valitettavasti ei ole turhan iso ja painaa jo tyhjänä useamman kilon. Tein siihen pikaisen koepakkauksen tiistaina ja kun laukussa olivat kaikki ne tavarat, jotka olin jo hyvissä ajoin suunnitellut ottavani mukaan, tilaa jäi jonkin verran. Aion kyllä tehdä tänään niin lopullisen pakkamisen kuin voin, jotta huomenna voi vielä käydä ostamassa isomman laukun, jos en mitenkään saa kaikkea nyt mahtumaan.

Käsimatkatavaroita varten kävin keskiviikkona ostamassa läppärirepun. Se oli kyllä aika kallis ja jälkeenpäin rupesin miettimään, että olisi ehkä ollut järkevämpää ottaa sittenkin vain erikseen vanha reppu ja läppärilaukku. No, läppärireppu tulee kyllä olemaan varmasti hyödyllinen myöhemmin Suomessa: En ole tähän asti jaksanut raahata läppäriäni viikonlopuiksi Turusta kotiin Saloon, kun repun, matkalaukun JA läppärilaukun kantaminen yhtäaikaa on ollut hiukan hankalaa. Ostin läppärirepun Myllystä, jossa olin siskon, veljen ja yhden ystävän kanssa. Samalla reissulla poikettiin myös Ikeassa, jossa en ollutkaan koskaan aikaisemmin käynyt. Tulipahan itsekin todettua Ikean liikeidean toimivuus ja maistettua niitä kuuluisia lihapullia.

Keskiviikkona kävin myös kampaajalla, jotta ei sitten vaihdon aikana tarvitse välttämättä mennä. Hiuksista lähti aika reilusti mittaa, kun edellisestä käynnistä oli jo puolisen vuotta. Keskiviikkona sain myös varmistuksen siitä, ettei Salostakaan löydy meningokokkirokotetta. Eipä ollut tosiaan aiemmin tullut mieleen, että tuollainen rokote voi loppua tilapäisesti kesken koko Suomesta. Onneksi saan halutessani ottaa rokotteen myös ASU:ssa, vaikka sen ottaminen siellä tuleekin noin 30 euroa kalliimmaksi.
Eilen siivosin vaatekaappini ja kyllä sieltä puolikkaan jätesäkillisen verran lähtikin tavaraa roskiin/lahjoitettavaksi. Samalla heittelin vaatteita myös matkalaukun päälle mukaanotettavaksi, mutta saa nyt nähdä kuinka suuri osa niistä mahtuu lopulta mukaan. Sain eilen myös vihdoin värjättyä mustaksi kahdet housut, joiden väri oli päässyt haalistumaan. Lopputulos oli hyvä, mutta pesukone sai kyllä myös osansa väristä ja jouduin tänään hankaamaan tiivisteistä pois sitä mustaa väriä. Lisäksi pesin muutaman mustan koneellisen ennen kuin uskaltauduin laittamaan valkoista pyykkiä.

Tänään olen mm. skannannut kopioita tärkeistä papereista tallennettavaksi koneelle ja sähköpostiin. Kopiot kannattaa ottaa ainakin passista, viisumista, viisumiin liittyvistä lomakkeista (DS-2019 ja kuitti SEVIS-maksun maksamisesta), vakuutuskortista ja rokotustodistuksesta. Lisäksi olen valikoinut valokuvia, joilla voin Yhdysvalloissa esitellä Suomea ja elämääni täällä. Tässä muutama valitsemani kuva, jotta voin samalla kokeilla kuvien liittämistä tekstiin.

































Ylempi kuva otettu kotoa huoneeni ikkunasta muutama vuosi sitten ja alempi Turusta maanantaina.

Fiilikset ovat juuri nyt aika tavalliset, mitä nyt pientä paniikkia siitä, miten ehdin tekemään kaiken tarvittavan ennen lähtöä. Välillä tulee kyllä sellaisia hetkiä, että todella tajuaa olevansa aivan kohta lähdössä ja luopumaan kaikesta tutusta moneksi pitkäksi kuukaudeksi. Mitä lähempänä lähtöä ollaan, sitä useammin näitä hetkiä tulee. Onneksi ajatusten suuntaaminen keskeneräisiin järjestelyihin on toiminut hyvin. Olen myös huomannut hiukan vältteleväni pakkaamista ja muita järjestelyjä, ikään kuin voisin siten lykätä lähtöä. Toisaalta odotan jo lähtöä innolla, sitten ei ainakaan enää tarvitse miettiä pakkaamista ja tekemättömiä hommia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti