torstai 20. elokuuta 2009

My first day in Boone


Näkymä huoneeni ikkunasta.
Minulla on tässä puolisen tuntia aikaa ennen kuin menen juttelemaan kurseistani yms, joten kirjoitan pikaisesti ensimmäisestä kokonaisesta päivästäni Amerikassa.
Maanantaiaamuna hotellissa nukutun yön jälkeen lähdimme bussilla Charlottesta kohti Boonea. Matka kesti parisen tuntia ja sinä aikana maisema muuttui melkoisen paljon. Boone sijaitsee nimittäin Appalakkien vuoristossa. Vaikka olin nähnyt kuvia alueesta, etenkin metsän määrä yllätti. Kaikkialla on vihreää ja korkeuserojen takia metsää näkyy paljon. Kampusalueella hallitsevat värit ovatkin vihreä ja tiilenpunainen, koska melkein kaikki rakennukset ovat senvärisiä.

Ensimmäisenä ohjelmassa oli henkilökorttien (ID, AppCard tai miksi ikinä sitä kutsuukaan) tekeminen. Kortissa on kuva ja nimi ja sitä kannetaan aina mukana, koska ilman sitä en pääse opiskelija-asuntolaan (dorm). Seuraavaksi saimme huoneemme. Suurin osa vaihtareista asuu opiskelija-asuntolassa nimeltä Living Learning Center eli LLC. Minä olin onnekas ja sain yhden hengen huoneen! Näitä ei todellakaan ole montaa koko kampuksella. Vessan ja suihkun kuitenkin jaan muiden tavoin kolmen muun tytön kanssa. Maanantaina oli ohjelmassa myös kiertokävely kampuksella, joka on suomalaisesta näkökulmasta melko iso ja sekava, mutta uskomattoman kaunis. Ostin myös prepaid-kortin puhelimeeni, jotta voin soitella täällä ystävilleni kohtuulliseen hintaan (25 senttiä minuutti, 20 senttiä per viesti). Erikoista on se, että myös vastaanotetuista puheluista ja viesteistä joutuu maksamaan. Suomalaiseen numerooni ei kannata soitella, koska pidän sitä puhelinta useimmiten pois päältä. Amerikkalaista pankkitiliä en ainakaan vielä avannut. Täytyy vielä harkita, onko sellaisen hommaaminen järkevää, kun olen täällä vain neljä kuukautta.

Maanantai-illalla käytiin ostoksilla Wal-Martissa. Mukaan tarttui ostoskärryllisen verran tavaraa, koska tarvitsin mm. lakanat, tyynyn, peiton, pyyhkeitä, likapyykkiastian, shampoota, hammastahnaa ja flipflopit. Siltikin täytyy vielä luultavasti tehdä uusi reissu, jotta saan joitain puuttuvia tavaroita. Rahaa meni hiukan yli 70 dollaria. Pelkäsin, että peiton yms. takia menee paljon enemmän, mutta ne olivat onneksi yllättävän halpoja.

Päivän aikana tuli tutustuttua vaihtareiden lisäksi myös muutamaan amerikkalaiseen opiskelijaan, mistä olen erityisen iloinen. Kaikki ihmiset täällä ovat kovin innoissaan meistä kansainvälisistä opiskelijoista, joten vastaanotto on ollut todella lämmin.

4 kommenttia:

  1. Oi, onpa nättiä! Ja tosiaan ihan eri näköistä kuin Charlottessa :) Sääli etten ikinä käynyt siellä vuorilla.

    Onko siellä lämmin? Nyt taitaa olla ihan pahin hellekausi, ja jotain myrskyjäkin oli muistaakseni kun kerran olin elokuussa siellä. Voi hitsin pimpulat, mulle tulee ihan ikävä!

    VastaaPoista
  2. Mäkin pääsin nyt vihdoin taas koneelle, hassua lukea näitä juttuja kun ei yhtään tunnu siltä että olet jossain toisella puolella maapalloa ja että nähdään vasta joskus jouluna! Onneksi sulla on mennyt kaikki hyvin siellä :)

    VastaaPoista
  3. Juu, onhan täällä lämmintä. Ja kosteaa myös. Välillä paistaa aurinko ja välillä sataa oikein kunnolla.

    VastaaPoista