perjantai 21. elokuuta 2009

Orientaatioviikon tapahtumia

Kuten varmasti olette huomanneet, laahaan hiukan jäljessä näiden blogipäivitysten kanssa. Nyt olisi siis tarkoitus kuroa tuota eroa umpeen ja kertoa lyhyesti tiistain, keskiviikon ja torstain tapahtumista.

Tiistaiksi ja keskiviikoksi vaihtareille oli järjestetty ohjelmaa lähes minuuttiaikataululla. Osa orientaatioluennoista oli oikein hyödyllisiä, toiset vähemmän.. Tiistai-iltana kansainvälisille opiskelijoille ja heidän "isäntäperheilleen" järjestettiin (pot luck) piknik puistossa. Varsinaisesti kyse ei ole isäntäperheestä vaan pikemminkin ystäväperheestä, jota tavataan kerran kuukaudessa. Halutessaan voi tietysti tavata useamminkin. Itse hain isäntäperhettä, koska uskon, että heidän avullaan voin tutustua myös sellaiseen osaan amerikkalaista kulttuuria, jota yliopistolla ei pysty kokemaan. Isäntäperhe voi myös auttaa käytännön jutuissa esimerkiksi viemällä ostoksille. Omaan isäntäperheeseeni kuuluu äiti Geri, isä Tom, poika Erich ja tytär Eileen. Geri ja Tom työskentelevät käsittääkseni molemmat täällä yliopistolla. Erich aloittaa nyt viimeisen vuotensa ASU:ssa ja Eileen käy jotain toista yliopistoa parin tunnin ajomatkan päässä Boonesta. Häntä en tavannut, mutta saatamme ehkä mennä joskus käymään hänen yliopistollaan. Isäntäperheeni haki minut asuntolalta piknikille ja piknikin jälkeen vei minut lähimmän vuoren/mäen huipulle. Sieltä näki melkein koko Boonen! Kävin myös Erichin ja hänen ystävänsä kanssa yhdellä oluella paikallisessa baarissa. Eipä kyllä täkäläinenkään olut hyvää ole..
Keskiviikkona jatkui orientaatio ja esimerkiksi kampuksen poliisi kävi kertomassa osavaltion lainsäädännöstä, tosin lähinnä huumeiden ja alkoholin suhteen. Täällähän siis tosiaan ikäraja juomiseen on 21 eikä alkoholia nauttiessa samassa huoneessa saa olla alle 21-vuotiaita. Ulkona juominen on myös kielletty, kuten useimmissa muissakin osavaltioissa. Huumeisiin liittyen meille kerrottiin, että myös samassa huoneessa oleminen on rangaistavaa. "If you know or if you should have known" on fraasi jota poliisi toista moneen kertaan. Ei siis kannata jäädä paikan päälle hengailemaan, vaikka ei itse huumeisiin koskisi.

Keskiviikkona käytin myös ensimmäisen kerran AppCardiani ruuan maksamiseen. Opiskelija-asuntolassa asuvilla ei ole omaa keittiötä, joten käytössä on meal plan. Käytännössä siis jokaisen kortille ladataan tietty (etukäteen maksettava) summa rahaa, jota voi käyttää kampuksen ruokaloissa ja kaupoissa (kampusalueen kaupat ovat tosin melko pieniä ja kalliita). Minulla, kuten ilmeisesti useimmilla muillakin, on alin meal plan eli 730 dollaria. Kuulostaa paljolta, mutta käytännössä sillä kattaa ehkä 1/3 tai korkeintaan puolet ruokailuista. Vielä eilen ja tänään me vaihtarit saimme syödä ilmaiseksi ruokalassa, mutta huomisesta alkaen pitää aina käyttää tuota korttia. Voin joskus myöhemmin kirjoittaa vielä erillisen postauksen ruokaloiden valikoimasta ja muusta, mutta noin yleisesti ottaen voi sanoa, että terveellisiä vaihtoehtoja on, mutta epäterveellisiä on sitäkin enemmän.

Eiliselle ei sitten ollutkaan enää niin paljoa järjestettyä ohjelmaa. Aamulla kävin pikaisesti lenkillä ja sitten menin juttelemassa kurssivalinnoistani. Valitsin jo Suomessa kursseja, joille haluaisin ja sen perusteella minut sijoitettiin neljälle markkinoinnin kurssille ja yhdelle riskienhallintaan ja vakuuttamiseen liittyvälle kurssille. Mahdollisesti vaihdan yhden markkinoinnin kurssin vaihtareille tarkoitettuun englantiin ja lisäksi aion tiputtaa yhden kurssin kokonaan pois, koska minun tarvitsee lukea vain neljä. Mutta tiputtamispäätöksen teen vasta ensimmäisten luentojen jälkeen. Poikkesimme muutamien vaihtareiden kanssa eilen myös ostoskeskuksessa (Boone mall) ja Wal-Martissa. En saanut ostettua oikein mitään, joten käveleminen sinne ja bussin odottaminen takaisin tullessa olivat hiukan turhauttavia kokemuksia. Ensi kerralla täytyy katsoa tarkemmin bussiaikatauluja tai hommata autokyyti. Illalla vain hengailimme LLC:n tv-huoneessa katsoen Frendejä ja jonkin elokuvan.

Nyt täytyy mennä. Minun oli tarkoitus olla jo pari minuuttia sitten alhaalla muita tapaamassa. Saa nähdä, lähdemmekö jonnekin viettämään iltaa. Voi olla etten jaksa, aamulla on aikainen herätys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti